L’Ajuntament d’Olot presenta la guia ‘Belluga’t’, amb 15 itineraris per a gaudir dels entorns i camins d’Olot

L’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot posa en marxa 15 circuits saludables. S’han dissenyat pensant en tothom que vulgui fer salut seguint un recorregut per diferents espais de la ciutat. L’estrena serà el 6 d’abril coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’any 2008, Olot va desplegar el Pla d’Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya. Unes de les actuacions que es van portar a terme va ser el disseny de circuits a peu per diferents punts de la ciutat. Havien quedat obsolets i des de finals de l’any passat, els tècnics de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot van començar a treballar per ampliar i millorar els recorreguts. Ahir es va presentar el projecte ‘Belluga’t’, que consta de 15 itineraris.  Els circuits es troben recollits en una capsa i cada recorregut i les seves característiques està explicat en un tríptic. Es detalla la seva dificultat, la durada aproximada, la distància, el tipus de terreny i el desnivell, així com, si s’escau, la ubicació dels desfibril·ladors i dels parcs saludables.

La proposta ja es pot consultar al web de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure i de l’Ajuntament d’Olot i es començarà a distribuir gratuïtament a partir del 10 d’abril. Es presentarà al públic el dia 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física, a les 10 del matí al Parc de les Mores. A continuació, es farà una caminada pels circuits. S’ha fet una tirada inicial de 2.000 capses, que han tingut un cost d’uns 6.000€. Es comptarà amb el suport econòmic de l’Associació Linkinesis.

Notícies relacionades:
– La Cursa de la Moixina arriba a la seva 5a edició el proper 1 de maig