L’Ajuntament de Besalú impulsarà un procés participatiu sobre el desplegament de la recollida de residus porta a porta al municipi

L’Ajuntament de Besalú treballa per tenir totalment desplegada la recollida selectiva del porta a porta en uns mesos. Paral·lelament a la contractació del servei, el consistori dissenya la campanya informativa i engegarà un procés participatiu per conèixer les consideracions dels ciutadans. D’altra banda, els agents cívics municipals ja tenen competència per sancionar els infractors del reglament de circulació del centre històric. Els incompliments de la normativa s’han vist reduïts amb l’aplicació d’aquesta mesura.

Besalú engega la recta final de la desvinculació del sistema de recollida de residus de la Garrotxa amb el desplegament generalitzat del porta a porta al municipi. L’Ajuntament confia en aquest sistema de recollida selectiva, funcional en poblacions similars a la de Besalú, per acostar-se als objectius fixats per la Unió Europea i passar de reciclar el 40% dels residus a fer-ho en un 60 o un 70%. La mesa de contractació valora en aquests moments les opcions presentades per a la concessió del servei. Mentrestant, l’Ajuntament dissenya la campanya informativa, així com un procés participatiu per tal de recollir les consideracions dels veïns.

Un servei que ja funciona a Besalú és el dels agents municipals, un cos d’agents cívics de proximitat que garanteix la seguretat al municipi i recull les demandes dels veïns. Els agents cada cop tenen més atribucions. Recentment han assumit la competència, fins ara ostentada pels Mossos, de sancionar les infraccions al reglament de circulació del centre històric, que regula, entre d’altres coses, les parades i estacionaments dels vehicles al nucli antic. El fet que els agents passegin constantment pel centre ha provocat que els incompliments del reglament s’hagin vist reduïts.

Recentment el Consell Nacional del PDeCAT ha decidit que no poden haver excepcions en els seus estatuts i els membres de la direcció del partit no poden ostentar més d’un altre càrrec. L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, a banda de membre de la direcció, és també diputat al Parlament. El batlle ha d’escollir quins dos càrrecs mantindrà. Els membres de l’equip de govern municipal respectarà la decisió de l’alcalde. Es posen a la seva disposició i a la de la ciutadania per seguir treballant pel poble des de la responsabilitat que els pertoqui.

Notícies relacionades:
– El Consell Nacional del PDeCAT dirimeix que cap membre del partit pot ostentar més de dos càrrecs
– Lluís Guinó seguirà formant part de la comissió executiva del PDECat
– Lluís Guinó deixarà dissabte la direcció del PDeCAT al no poder acumular més de dos càrrecs segons els estatuts del partit