El llibre ‘Masos i molins de Sant Aniol de Finestres’ explica la vida del municipi i de la seva gent a través de l’inventari de més de 150 llars

Sant Aniol de Finestres presentarà el proper dissabte 1 d’abril el llibre ‘Masos i molins de Sant Aniol’; es tracta d’un recull dels diferents casalots del municipi, i on també s’explica la història i l’activitat que es duia a terme a cada mas. El llibre ha estat editat per l’editorial Oliveras.

Segons el cens, Sant Aniol de Finestres té en aquests moments poc més de 350 habitants, però un segle enrere superaven clarament el miler de persones. En un poble disseminat per masos, a cada casa existien nombroses històries de la vida del municipi. Alguns d’aquests edificis han caigut i han estat esborrats pel pas del temps, però la marca de les seves pedres i les vivències de les persones que hi vivien han quedat en constància en el llibre ‘Masos i molins de Sant Aniol de Finestres’. La idea va sorgir del mateix alcalde del poble, Francesc Oliveras, que ha volgut deixar constància dels masos i famílies de Sant Aniol en un document que passarà a les mans de diverses generacions.

L’autor del llibre és Joan Carreras, expert en treballs documentals de la geografia del prepirineu català, i està editat per l’editorial Oliveras, especialista en llibres d’aquesta temàtica. En aquest, però, han volgut fer una volta per explicar més a fons les històries existents a cada mas.El proper dissabte 1 d’abril, al local social de Sant Esteve de Llémena i a partir de les 5 de la tarda, tindrà lloc la presentació d’aquest document sobre la història del municipi de Sant Aniol.

Notícies relacionades:
– El llibre ‘Notes històriques dels masos i molins de la Vall de Bianya’ recull informació de més de 600 masos del municipi