El barri de Sant Miquel d’Olot viu la setmana del reciclatge per millorar la selecció de residus mitjançant diverses activitats

El Consorci SIGMA ha organitzat durant aquesta setmana un programa d’activitats per divulgar els beneficis del reciclatge, al barri de Sant Miquel d’Olot. La voluntat del SIGMA és reproduir l’experiència a altres barris de la ciutat en els propers mesos.

Reciclar és necessari per millorar el nostre entorn mediambiental. L’any passat, el Consorci SIGMA va iniciar una campanya informativa per millorar la selecció dels residus que generem. Dues persones van recórrer diferents barris d’Olot per informar als veïns sobre si el que llençaven a les escombraries estava ben separat o no. L’objectiu va ser detectar els errors que es cometen normalment en la selecció de les deixalles i resoldre els dubtes més habituals. Després d’aquesta experiència, el Consell de Barri de Sant Miquel va decidir estendre aquesta tasca de sensibilització ajudant-se de diferents entitats veïnals. Així, després d’uns mesos de treball conjunt, aquesta setmana han organitzat un programa d’actes sobre reciclatge, que inclou diferents xerrades formatives, tallers, jocs, activitats a l’escola o visites guiades, amb ganes de millorar la selecció de residus a tot el barri. Durant el cap de setmana, al local social del barri, es podrà veure el resultat dels tallers a centres educatius com l’escola Bisaroques, l’Escola Llar, l’escola bressol i l’Espai Larai. També s’ha programat una xerrada sobre ecologia i economia domèstica, representacions de teatre o la visita a la planta de compostatge i a l’abocador de Beuda, entre altres. La intenció dels organitzadors és reproduir aquesta experiència a altres barris d’Olot que vulguin organitzar activitats de promoció del reciclatge.

Notícies relacionades:
– El consorci SIGMA retirarà els nius de vespa asiàtica dels espais pública a partir del març
– El SIGMA inspeccionarà les finques del barri del Triai on viuen els animals abandonats

x