Un grup d’exalumnes de l’antiga escola de la Divina Providència demana que el convent es doni en propietat a l’Ajuntament d’Olot

Un grup d’exalumnes de l’antiga escola de la Divina Providència d’Olot demana que el centre es doni en propietat a l’Ajuntament. Segons ha pogut saber OLOT TELEVISIÓ, estarien preparant un manifest per reclamar aquesta cessió. Tant el consistori com les monges clarisses que habiten el convent són prudents a l’hora de pronunciar-se sobre aquest moviment.

Fa dos anys, l’Ajuntament d’Olot preveia fer pisos tutelats a la zona del convent de la Divina Providència, al costat de l’estació d’autobusos de la ciutat; però el tracte amb la Fundació la Caritat i l’orde de les germanes Clarisses no va fructificar, i el projecte es va deixar de banda. Ara, un grup d’exalumnes de l’antiga escola de la Divina Providència vol que l’espai passi a ser propietat de l’Ajuntament. Per aquest motiu, estarien preparant un manifest per reclamar la cessió del convent, i que el consistori el reconverteixi en un equipament públic. Ara per ara, al convent hi viuen tres monges clarisses alienes a aquest manifest i que es mostren prudents a l’hora de valorar aquesta possibilitat. El bisbat de Girona podria tenir interès en l’edifici, i en el seu moment acceptava que una entitat social com la Caritat gestionés l’espai, però aquesta situació no es va concretar i es desconeix el seu posicionament. Al convent també hi ha un espai que en aquests moments ocupa Càritas Garrotxa: l’entitat benèfica no té cap inconvenient de desplaçar-se si avança la cessió que demanen les exalumnes, però recorda que són una associació sense àmbit de lucre amb voluntat social i voldrien que se’ls habilités un nou espai amb les mateixes característiques per a desenvolupar la seva activitat si es concreta aquesta opció.