30 anys després, el Museu de la Garrotxa reforma la seva sala permanent, replantejant el museu i els continguts

La sala permanent del Museu de la Garrotxa obrirà les seves portes l’1 d’abril després d’un temps en reformes i ho farà amb un aspecte molt diferent al que tenia fins ara. En primer lloc ja no serà una sala permanent, sinó que passa a ser en format d’exposició en rotació. S’ha dut a terme un replantejament museogràfic i de continguts, modernitzant la sala d’exposicions. La col·lecció d’obres, més completa que mai, serà accessible per tothom gràcies a aquesta reforma.

El dia 1 d’abril serà el dia en què, després de 30 anys, la fins ara sala permanent del Museu de la Garrotxa tindrà un nou aspecte. En el rentat de cara ha influït molt la opinió del públic que la visitava i el nou format museogràfic, més adaptat als museus moderns d’arreu del món. Fundat l’any 1893, l’objectiu del museu no ha canviat: Explicar el patrimoni artístic de la comarca i la ciutat en relació a la història social, econòmica i històrica d’Olot i la Garrotxa. La reforma ha fet del museu un lloc accessible per tothom i ha constat d’un replantejament museogràfic i de continguts, completant la col·lecció que ja hi havia exposada amb obres guardades, procedents de col·leccions privades o del Museu d’Art de Catalunya. La sala està dividida en 5 àmbits: El segle XVIII, el Paisatgisme a Catalunya, el Modernisme, el Noucentisme i, per últim, la Segona República, l’Escola Superior de Paisatge i la post-guerra.

Notícies relacionades:
– La sala permanent del Museu de la Garrotxa obrirà de nou les seves portes el proper 1 d’abril després de la seva remodelació
– S’ajorna l’obertura del nou museu de la Garrotxa, que va tancar a mitjan gener per a remodelar l’espai i canviar els continguts
– El Museu de la Garrotxa renova la seva exposició permanent per primera vegada després de la seva obertura l’any 1986

x