El CGPJ anul·la la sanció a la jutgessa d’Olot, que va mancar el respecte a dues lletrades que parlaven en català

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial ha anul·lat les dues sancions a la jutgessa d’Olot, que es va burlar de dues lletrades per parlar en català.  La Comissió Disciplinària justifica la seva decisió apel·lant a la llei i a un defecte en el procés sancionador.

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial va retirar dimecres per unanimitat les dues sancions que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va imposar a la jutgessa d’Olot, Ana Maria Caballero, per la manca de respecte a dues advocades, que volien parlar en català durant un judici, celebrat el març de l’any passat. La primera de les sancions va ser pels comentaris de Cabellero a les dues advocades durant un judici, quan la jutgessa es va burlar de les lletrades i va exigir que parlessin en castellà, perquè només entén el català escrit. Va amenaçar en suspendre la sessió i parlava del castellà com “l’idioma universal”. La segona amonestació va ser per la manca de respecte, segons el TSJC, a la pròpia institució, quan se li va demanar que fes al·legacions. El CGPJ ha revocat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que considera que el procés sancionador no es va dur a terme correctament i que el TSJC no va permetre que la jutgessa presentés noves al·legacions.

Notícies relacionades:
– Carles Mundó, conseller de Justícia: “Tothom té el dret d’exercir el català amb normalitat a la justícia”
– El president de l’Audiència de Girona defensa la doble amonestació a la jutgessa d’Olot que va polemitzar amb l’ús del català
– El conseller de Justícia Carles Mundó participa a la Festa de la República d’Esquerra Garrotxa i dóna suport al català en la judicatura

x