L’Ajuntament d’Olot dóna llum verd a la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària al barri de Sant Miquel

Ahir el ple de l’Ajuntament d’Olot va donar llum verd a la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística per a la construcció d’un nou dispensari, més gran, al barri de Sant Miquel d’Olot. Com ja havia anunciat, la CUP va demanar a l’alcalde que expliqués el motiu de la reunió mantinguda amb l’exgerent de Convergència, Andreu Viloca, després de l’adjudicació del servei de recollida de deixalles i neteja viària a la Unió Temporal d’Empreses IGFA-URBASER. Josep Maria Corominas va dir que el cas estava en investigació i que ja havia donat les explicacions pertinents on tocava, i va lamentar que el grup de l’oposició es malfiï del procés d’adjudicació.

ple ajuntament olot 2017 marçEl ple ordinari de l’Ajuntament d’Olot celebrat ahir va començar donant compte del canvi de nom del grup municipal de Convergència i Unió. Des d’ara, passa a anomenar-se Partit Demòcrata Europeu Català / Demòcrates de Catalunya. El ple també va donar compte del decret de concessió de la felicitació col•lectiva a Creu Roja Garrotxa per la seva trajectòria participant en el dispositiu de seguretat de les Festes del Tura, i la condecoració d’una medalla de bronze al mèrit policial a dos ciutadans, Francisco Muñoz i Mohamed El Boti per llençar-se al riu Fluvià per rescatar una persona que s’estava ofegant. Així mateix, es va donar compte del lliurament de felicitacions individuals a divers personal de la Policia Municipal, i la condecoració d’una medalla de bronze al mèrit policial als agents Santiago Laguarta, Rafael Garcia i José Manuel Veredas.

Aquest dijous també es donar compte de la liquidació del 2016. L’Ajuntament tanca l’exercici amb 321.000 euros en positiu. El ple va aprovar per unanimitat i de manera inicial la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística per ampliar els usos de dues parcel•les urbanes del barri de Sant Miquel i poder-hi ubicar un nou Centre d’Atenció Primària sociosanitària, d’obra nova i més gran que l’actual, que acaba de complir 10 anys donant servei al barri i ha vist com les seves instal•lacions s’han fet petites. El ple també va aprovar per unanimitat el conveni per instal•lar un nou dipòsit municipal de subministrament d’aigua potable en una finca situada entre els carrers Volcà Safont i Volcà Subià del barri de Benavent. L’Ajuntament d’Olot indemnitzarà a la propietària per l’ocupació anticipada de la finca.

Al final del ple, la CUP va adreçar a l’alcalde d’Olot les dues preguntes formulades per escrit sobre l’adjudicació del servei de recollida de deixalles. La CUP va demanar a l’alcalde que expliqués el motiu de la reunió mantinguda amb l’exgerent de Convergència, Andreu Viloca, després de l’adjudicació del servei de recollida de deixalles i neteja viària a la Unió Temporal d’Empreses IGFA-URBASER. Josep Maria Corominas va dir que el cas estava en investigació i que ja havia donat les explicacions pertinents on tocava, i va lamentar que el grup de l’oposició es malfiï del procés d’adjudicació.

En l’apartat de mocions, el ple d’Olot va aprovar la proposta del grup de PdeCAT / DC de condemna a la judicialització de la política, a excepció del PSC, que va votar-hi en contra. El ple va aprovar per unanimitat la moció d’Esquerra d’adhesió al Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero, la d’Olot en Comú perquè la Generalitat compleixi amb el finançament de les escoles bressol municipals, i la moció de la CUP per adherir-se a la Xarxa de ciutat amigables amb la gent gran. L’equip de govern va rebutjar la moció de la CUP per una ciutat desmilitaritzada i a favor de la cultura de la pau, en considerar que alguns punts ja s’havien aprovat en un ple de fa uns anys. El grup també va deixar sobre la taula la moció per a la regulació del mercat de lloguer d’habitatges a Olot per negociar amb l’equip de govern alguns punts amb què no estaven d’acord.

Notícies relacionades:
– El ple de l’Ajuntament d’Olot serà el primer a aprovar la moció que reclama fer l’estació de tren de Torelló més accessible als garrotxins
– El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprova tres mocions a favor de la pagesia, l’acollida de refugiats i els afectats per les clàusules sòl i una contra els peatges a l’AP7