El festival literari MOT d’Olot i Girona tanca la quarta edició amb rècord de públic

El festival literari MOT va acabar dissabte a Girona amb les expectatives assolides: aproximar escriptors de renom al públic gironí i olotí i fomentar la lectura. Al centre cívic de Sant Narcís es va organitzar el VerMOT, una conversa-vermut presentada i conduïda pel besaluenc Martí Gironell.

Endinsar-se en una època en que no has nascut i escriure una història atractiva per transmetre-la al lector. Això és el que han fet els escriptors que enguany van participar al festival literari el Mot: escriure el passat, el fil conductor d’aquesta quarta edició. Han estat uns dies plens d’activitats per explorar i reflexionar sobre l’ús del passat en literatura. Després de passar per Olot, el festival acabava a Girona i una de les activitats va ser aquesta: un vermut literari.

Albert Sánchez Piñol, Martí Gironell, Maria Carme Roca i Patricia Gabancho conversaven, en aquest cas del període 1714 però des de punts de vista diferents. Fomentar la lectura aproximant l’escriptor al lector és l’objectiu del Festival, en aquest sentit, el Festival ha millorat. L’any que ve, el festival tornarà amb un nou comissari, amb més activitats diverses perquè la literatura sigui atractiva en diferents medis, i volen, sobretot treballar amb la gent jove perquè s’acostin a la cultura, en aquest cas als llibres.

Notícies relacionades:
– Patrick Deville i Ferran Mascarell clausuren un MOT que, a Olot, ha tingut una participació pròxima al 100% de la seva capacitat
– El festival de literatura MOT reuneix als escriptors Francesc Serés i Ramon Solsona en un debat titulat ‘Excavar el temps’
– El festival de literatura MOT comença amb les converses sobre el passat d’Almudena Grandes i Sergi Belbel