El ple d’Olot aprova inicialment la reforma del Firal i les seves contribucions especials

A 3/4 de 12 del migdia, l’Ajuntament d’Olot ha celebrat un ple extraordinari per portar a aprovació inicial dos punts: la reforma del Firal i les contribucions especials que hauran d’aportar els veïns que hi viuen. Els dos punts s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, format pel PdeCAT – Demòcrates de Catalunya i el PSC, a més del principal grup a l’oposició, Esquerra Republicana. Els regidors de la CUP han decidit votar-hi en contra i el d’Olot En comú ha preferit abstenir-se.

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olot celebrat aquest migdia ha aprovat inicialment la reforma del Firal, per un cost superior als 4 milions 400 mil d’euros. El ple també ha aprovat les contribucions especials dels veïns de les 150 finques a l’entorn del Firal, que ajudaran a pagar el cost de l’obra, a excepció el cost del projecte, que córrer a càrrec de l’Ajuntament. Els veïns contribuiran a pagar el 10,17%, poc més del 9% del cost si s’exceptuen les finques d’equipaments propietat de l’Ajuntament, com és el cas del Teatre Principal, una aportació que també correrà a càrrec del consistori. Un 40% de les contribucions es repartiran segons els metres lineals de façana de cada finca, mentre que un 60% es repartirà depenent del sostre edificable. Els veïns podran pagar les contribucions especials en vuit terminis, el primer, coincidint amb l’inici de les obres, al juliol d’aquest any, podent aportar l’últim pagament a l’abril del 2019. La reforma del Firal, així com les seves contribucions especials, s’han aprovat de manera inicial amb els vots a favor de l’equip de govern i Esquerra Republicana de Catalunya.

La CUP ha votat en contra dels punts portats a aprovació avui, ja que preferia una remodelació del Firal més modesta. Olot En comú s’ha abstingut dels punts portats a aprovació, a l’espera de veure el projecte acabat i com s’hi han inclòs les propostes que el grup municipal hi havia fet. La reforma del Firal i les contribucions especials s’han aprovat incialment. S’obre ara un període de gairebé 50 dies durant els quals qui ho cregui oportú pot presentar les al·legacions que cregui convenient. Després d’aquest període, les propostes s’aprovaran de manera definitiva.

Notícies relacionades:
– La redacció del projecte de reforma del Firal segueix el termini previst per ser lliurat el dia 31 de març, i fins i tot podria arribar abans
– Els ciutadans i el jurat de la proposta tècnica elegeixen el projecte ‘Teixir, cosir i vestir’ per al nou Firal d’Olot
-La consulta per a la reforma del Firal finalitza aquest dimarts a les 20h