Finalitza la residència dels nou professionals de la dansa a Faber després de col·laborar amb el festival Sismògraf i centres educatius de la ciutat

Nou han estat els professionals de la dansa que han residit a Faber durant prop d’un mes. A banda de col•laborar amb el Festival Sismògraf, aquests professionals han pogut desenvolupar els seus propis projectes, i han compartit el seu coneixement en centres educatius.

Durant prop d’un mes, la residència Faber ha acollit nou professionals de la dansa. A banda del col•lectiu Lamajara, format pel brasiler Reinaldo Ribeiro i els espanyols Daniel Rosado i Paloma Hurtado, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats ha fet possible l’estada a la ciutat de la lituana Greta Bernotaite, la basca Ibis Albizu, la canadenca Meagan O’Shea, la catalana Cristina Fernández, la polonesa Teresa Fazan i la israeliana Lior Lazarof. Ballarina contemporània i educadora, Lazarof ha estudiat a l’Acadèmica de Música i Dansa de Jerusalem i ha participat en festivals europeus com a coreògrafa. Els seus interessos professionals giren entorn la capacitat del cos per transformar el temps i l’espai. A Olot, ha treballat en una nova peça de dansa i ha col•laborat amb l’escola Malagrida, fent classes de dansa i moviment a alumnes de primer i segon de primària. Lazarof creu que la residència Faber ha estat un camp de treball molt interessant per desenvolupar els seus projectes. L’estada dels professionals de la dansa a Faber arriba a la seva fi. La residència obre ara la porta a experts sobre nou periodisme, per treballar entorn de conceptes com la postveritat, les notícies falses o els fets alternatius.

Notícies relacionades:
– La residència Faber col·labora amb el festival Sismògraf
– La ballarina i coreògrafa resident a Faber israeliana Lior Lazarof ensenya als alumnes de l’escola Malagrida
– L’Ajuntament d’Olot i el PEN Català signen un projecte de col·laboració, en el marc del projecte FABER