L’olotí Manel Fortis presenta el seu últim llibre, ‘El llarg camí’, un retrat de la immigració andalusa dels anys seixanta

S’acosta el Sant Jordi. Enguany, a les llibreries i les parades, els garrotxins tornaran a trobar desenes de títols d’autors locals que d’uns anys cap aquí s’han atrevit a escriure novel·la de ficció, unes històries sovint ancorades en vivències reals que parlen de la Garrotxa i la seva gent. Un d’aquests títols és El llarg camí, el cinquè llibre de Manel Fortis, un retrat de la immigració dels anys 60 basat en el viatge vivencial del seu pare. L’obra ha estat publicada per una editorial local que ha decidit apostar per l’edició de novel·les.

Amb una maleta com aquesta, l’Antonio Fortis va emprendre el llarg camí emocional que el va portar de la seva Andalusia natal a Catalunya per intentar trobar un futur millor. Així ho explicava l’Antonio, emocionat, a la presentació al teatre dels Catòlics de l’últim llibre del seu fill, Manel Fortis, que ha recollit les vivències del seu pare i, juntament amb els records d’altres persones, ha filat el relat d’un viatge en el temps, d’una banda, el dels joves andalusos que emprenien un incert camí i miren, un cop passat el temps, la vida que han tingut com a conseqüència de la seva decisió. De l’altra, el camí vivencial dels catalans que han exercit d’amfitrions de la terra d’acollida. El protagonista del llibre es diu Feliciano, i no és una casualitat. Feliciano és el segon nom de l’Antonio, el pare d’en Manel Fortis.

‘El llarg camí’ és el cinquè llibre de Manel Fortis, el primer publicat amb l’editorial Oliveras, de Sant Joan les Fonts. Amb aquest títol, l’editorial també ha emprès un nou camí, el de l’edició de novel·les. Diumenge, gran part del públic assistent a la presentació del llibre ja va fer-se amb un exemplar perquè l’autor li signès. ‘El llarg camí’ ja es pot trobar a les llibreries garrotxines.

Notícies relacionades:
– L’olotí Manel Fortis presenta el seu quart llibre, ‘Ànimes Negres’
– L’olotí Manel Fortis publica ‘A Can Pistraus’, la seva segona novel·la d’aventures
– Manel Fortis presenta la novel·la ‘Enmig d’enlloc’, ambientada en l’Olot dels anys 80