L’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres inicia els tràmits per adquirir en propietat municipal la rectoria de Sant Esteve de Llémena

L’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres ha iniciat els tràmits per adquirir la rectoria de Sant Esteve de Llémena, fins ara propietat del Bisbat de Girona, per així poder-la tenir en propietat municipal. En declaracions a l’Alcalde Respon d’Olot Televisió, Francesc Oliveras, batlle del municipi ens en va donar més detalls.

La rectoria de Sant Jaume de Llémena passarà a ser propietat del consistori de Sant Aniol de Finestres, a l’espera del vistiplau de governació. A dia d’avui encara pertany a la Fundació Esplai Girona de la diòcesi gironina. L’espai sempre ha estat un emblema de Sant Esteve de Llémena i després de força especulacions, l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres va arribar a un acord amb el Bisbat de Girona.

L’edifici havia funcionat com a casa de colònies. Ara necessita algunes reformes, però si s’assoleixen a temps aquest estiu ja podria acollir casals d’estiu. El cost de l’adquisició serà d’uns 250.000 euros, a l’últim ple ja van aprovar l’inici dels tràmits, ara només falta l’autorització de governació perquè la rectoria pertanyi a Sant Aniol de Finestres.

Notícies relacionades:
– El llibre ‘Masos i molins de Sant Aniol de Finestres’ explica la vida del municipi i de la seva gent a través de l’inventari de més de 150 llars