Besalú prepara les activitats tradicionals de Setmana Santa

Arriba la Setmana Santa, i la Garrotxa es prepara per la celebració de diversos actes tradicionals d’aquestes dates. Algunes d’elles són de caire religiós, com les processons dels Dolors a Mieres i Besalú, però a aquest darrer municipi també s’espera la celebració d’altres activitats com a Fira de la Forja i el Ferro.

La processó dels Dolors és una celebració que té lloc el divendres abans del diumenge de Rams; es tracta d’una processó que subratlla els dolors que va patir Maria al conèixer el destí del seu fill Jesús, representats habitualment amb una talla de la Mare de Déu que plora. A la Garrotxa encara es mantenen dues processons dels Dolors, que tindran lloc aquest divendres: són les de Mieres, que arrenca a l’església del municipi a les 9 de la nit, i la de Besalú. Aquesta darrera també sortirà a les 9 del monestir de Sant Pere, i enguany l’acompanyarà un nou pas, en motiu del mil·lenari del símbol de la veracreu a Besalú, que guardaria restes de la fusta de l’arbre on hauria estat clavat Jesucrist.

D’altra banda, i allunyant-se de la temàtica religiosa, Besalú també és l’escenari per aquestes dates d’un esdeveniment especial: la fira de la Forja i el Ferro, que compleix 23 edicions. Del 8 al 17 d’abril, els visitants podran gaudir d’una seixantena d’obres amb aquest material a l’espai de Can Llaudes, així com una conferència el dia 8 a les vuit del vespre de Manuel Medrade, expert en el llegat d’Antoni Gaudí. Però l’activitat més espectacular serà la creació d’una escultura de ferro conjunta que faran una cinquantena de forjadors al prat de Sant Pere del municipi, durant el dissabte 8 i el diumenge 9 d’abril.

Per tant, la Setmana Santa arrenca amb activitats per a tots els gustos, amb l’objectiu de gaudir d’un inici especial a una època peculiar de la primavera.

Notícies relacionades:
– La processó dels Dolors de Besalú atreu centenars de visitants per donar inici a la Setmana Santa garrotxina
– La processó dels Dolors atreu fidels i visitants a Besalú per encetar la Setmana Santa