La Creu Roja alerta de la cronicitat de la pobresa extrema a la comarca

La Creu Roja de la Garrotxa va impulsar dos projectes durant el 2016 adreçats a la gent gran per a fomentar el teixit social, l’activitat física i per introduir-los a les noves tecnologies. Per altra banda, des la institució alerten de la cronicitat de la pobresa de famílies amb infants. Es tracta de gairebé 160 famílies de la comarca.

La Creu Roja de la Garrotxa mira enrere i fa balanç del 2016. L’any passat, des de la institució van impulsar dos projectes nous destinats a persones grans. Un és l’Enreda’t, des d’on s’organitzen activitats per evitar l’aïllament social i introduir a persones majors de 65 anys a les noves tecnologies. L’altre és l’Enforma’t, on col·laboren alumnes del Cicle de Grau Superior d’activitats Físico-Esportives de l’Escola Pia. Una quarantena de persones han participat en aquestes dues iniciatives.

Però, més enllà d’aquestes projectes per a la gent gran, des de la Creu Roja han detectat que la pobresa extrema a famílies de la comarca s’ha cronificat. Ho han detectat a través del projecte Alimentació Fresca per a Infants, que van engegar el 2014. Està adreçat a famílies amb infants, amb uns ingressos inferiors als 500€ mensuals. Creu Roja els proporciona menjar fresc durant dos períodes de vacances: a l’estiu i per Nadal. Però des del 2014, assenyalen que continuen ajudant gairebé a les mateixes persones. Es tracta de prop de 160 famílies de la Garrotxa. La intenció de la Creu Roja és trobar el finançament per aportar aliments frescos per aquestes famílies durant tot l’any.

Per altra banda, la Creu Roja va signar un conveni amb Òptica Fluvià i Fundación Visión el 2016: 31 persones se’n van beneficiar i es van poder fer unes ulleres de manera gratuïta. Pel que fa a xifres generals, 2.318 persones van ser ateses durant el 2016. Més de 250 persones van fer de voluntàries a la Creu Roja i, actualment,  compten amb la col·laboració de 2.639 socis.

Notícies relacionades:
– Rotary Club Olot Garrotxa finança un vehicle per a la Creu Roja de la comarca
– Creu Roja Garrotxa organitza la quarta marxa solidària per l’alimentació fresca infantil

x