Músics de Garrotxa reinterpretaran cançons tradicionals d’Olot a l’últim concert de la Roda Musical

La Roda Musical clourà el seu cicle amb dos concerts: un servirà per posar el punt i final a la introducció al món del jazz que ha fet la Roda aquest 2017, el proper divendres 14, i el dia abans hi haurà una reinterpretació de les cançons tradicionals d’Olot que faran músics en actiu, i que els donaran un so diferent respecte tal i com les coneixem.

La història musical de la Garrotxa ha deixat al llarg del temps un pòsit que roman a la memòria de cadascú. Alguns dels grups de la comarca han transmès aquest fet a través de les diverses generacions que interpreten aquestes músiques, com demostren, per exemple, els Déu n’hi duo o Àngel Girona. Ara, per cloure el cicle de la Roda Musical, es prepara un concert especial amb la participació de músics garrotxins com l’esmentat Àngel Girona, Agnès&The Pèpits, Ferran Massegú, els Xucu-pà, Joan Bramon, Marta Rius, The Rusties Blues Band o Trujazz; tots ells han agafat una cançó de la tradició pròpia, per portar-la al seu terreny i descobrir-la de nou al concert.

El concert tindrà lloc el proper dijous 13 d’abril, a partir de les 11 de la nit a la Sala el Torín d’Olot. Però aquest 2017, el tancament de la Roda ofereix també un altre espectacle: el dia següent, el divendres 14 d’abril, l’Orfeó Popular olotí acull un concert en col·laboració amb l’entitat Pas de Jazz sobre aquest gènere, i que comptarà amb músics com Albert Cirera i els tres tambors, o el nou trio jazzístic format per Miquel Pascal, Ferran Massegú i Pau Oliver.

Notícies relacionades:
– ‘La Roda Jazz’ és la nova secció de la Roda Musical i arrencarà el 17 de febrer amb Biel Ballester Trio i Francesc Puig

x