Sílvia Vilacoba i Nina Guàrdia explicaran a l’Hospici les conseqüències que, a dia d’avui, segueix tenint la guerra de Bòsnia

25 anys després de l’esclat de la guerra a Bòsnia les conseqüències segueixen molt presents. La Sílvia Vilacoba i la seva filla Nina van ser en un camp de refugiats l’estiu passat per ajudar en el què van poder. Demà, a les 7 de la tarda a la Sala de l’Hospici, presenten el seu projecte allà.

El 14 de desembre de 1995 va acabar, oficialment, una guerra a Bòsnia que havia començat tres anys i mig abans, el 6 d’abril del 1992. Les investigacions més recents marquen la xifra de morts al voltant dels 100.000 i en 1,8 milions els desplaçats. L’escriptora Sílvia Vilacoba i la model Nina Guàrdia, juntament amb Jordi Rodri, cooperant, acompanyaran en Josep Berga en una conferència que tindrà lloc demà a les 7 de la tarda a Sala de l’Hospici. Un cop allà van aportar ajuda, coneixements i experiències. La Nina va organitzar una desfilada dintre del camp de refugiats. Ho van fer al costat d’una associació que ha treballat a Bòsnia des del principi. Amb la xerrada els assistents podran veure un vídeo on els explicaran el per què de la guerra, com viuen els refugiats…
També es posaran a la venda dos llibres solidaris, ’50 mestres i un alumne’ de Jordi Rodri, i ‘Conte dels Olovkins’. La recaptació que s’aconsegueixi anirà íntegrament als refugiats bosnians.

Notícies relacionades:
– La model olotina Nina Guàrdia organitza una desfilada de moda en un camp de refugiats de Bòsnia
– La model olotina Nina Guàrdia participa a la 080 de Barcelona

x