La processó dels Dolors de Besalú llueix la Veracreu coincidint amb el mil·lenari del Bisbat de Besalú

processó dels Dolors

La processó dels Dolors de Besalú va encetar la Setmana Santa amb l’espiritualitat i el misticisme característics d’aquest esdeveniment. L’expresident Artur Mas i el conseller de Cultura Santi Vila no van faltar a la cita que enguany comptava amb la presència de la Veracreu.

Besalú va donar el tret de sortida a la Setmana Santa, amb la tradicional processó dels Dolors, la més multitudinària de la comarca. L’expresident de la Generalitat, Artur Mas i el conseller de cultura, Santi Vila no es van perdre aquest esdeveniment que va començar al Monestir de Sant Pere. Silenci rigorós i tots els personatges presents, des dels Manaies fins als Estaferms. Isidre Vergés va ser el prior de la processó d’aquest 2017.

Enguany es celebraven dues efemèrides especials, la processó del mil·lenari i la presència de la Veracreu durant la processó, fet que no succeïa des de feia més d’un segle. Amb una plaça de la Llibertat plena a vessar va ser el moment de cantar la Salve. La processó va acabar al punt de partida, a Sant Pere de Besalú, tancant una processó considerada un dels referents espirituals del segle Quaresmal català.

Notícies relacionades:
– Besalú prepara les activitats tradicionals de Setmana Santa
– La processó dels Dolors de Besalú atreu centenars de visitants per donar inici a la Setmana Santa garrotxina
– La processó dels Dolors atreu fidels i visitants a Besalú per encetar la Setmana Santa