La jutgessa acorda la llibertat provisional del conductor de la furgoneta que va atropellar un veí d’Olot a la carretera de la Cantina

La jutgessa ha acordat llibertat provisional per al veí d’Olot que la setmana passada va atropellar un home a la carretera de la Cantina. La defensa sosté que l’atropellament va ser accidental i el fiscal no n’ha demanat la presó provisional. L’acusació manté que l’atropellament va ser una temptativa d’homicidi. La víctima es troba estable a l’hospital d’Olot.

El jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha acordat la llibertat provisional per al conductor del vehicle tipus furgoneta que dilluns va atropellar un veí d’Olot que caminava pel voral de la carretera de la Cantina entre Olot i Vall Fogona del Ripollès. A resultes de les ferides l’atropellament, la víctima, un home de 35 anys, va haver de ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. A l’espera de la instrucció del cas, el jutge prohibeix al conductor, també veí d’Olot, apropar-se a la víctima a una distància inferior a 300 metres. També prohibeix al conductor comunicar-se amb la víctima per qualsevol via. Com a mesura cautelar, la magistrada també ha acordat que el conductor comparegui al jutjat dos cops al mes, per certificar que continua en territori espanyol. La investigació portada a terme pels mossos d’esquadra havia conclòs que l’atropellament havia estat intencionat, com a conseqüència de desavinences personals entre els dos homes. Fa anys que existeix un litigi per un camí que passa entre la propietat del conductor i l’habitatge on resideix la víctima. L’acusació particular demana l’empresonament del conductor per un delicte d’homicidi en grau de temptativa. La defensa, exercida per la lletrada Maria Monguilod, en canvi, manté que l’atropellament va ser accidental i sense cap mena d’intencionalitat. La defensa sosté que el seu client no va veure a la víctima quan va prendre el revolt al quilòmetre 89,2 de la carretera. El ministeri fiscal no n’ha demanat l’empresonament provisional. La víctima, per la seva banda, es es troba a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, on va ser traslladat divendres després d’estar ingressat la setmana passada a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Es manté estable a l’espera d’una intervenció quirúrgica a la seva cama esquerra.

Notícies relacionades:
– El detingut per intentar matar un veí d’Olot atropellant-lo a la Cantina passarà a disposició judicial en les properes hores