Mercadona ha realitzat compres a proveïdors de Catalunya per valor de 3.450 milions i ha creat 476 llocs de treball durant el 2016

Mercadona, que compta amb dues botigues a Olot, acaba de presentar el balanç de l’activitat a Catalunya durant el 2016. L’any passat, la cadena de supermercats va realitzar compres a proveïdors catalans per valor de 3.450 milions d’euros i va crear 476 llocs de treball, elevant la plantilla als 11.726 treballadors. La inversió conjunta generada entre la companyia i els fabricants ha estat de 134,5 milions d’euros.

Mercadona ha tancat l’exercici 2016 amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.450 milions d’euros, xifra que reflecteix l’aposta sostinguda pel teixit productiu català i, especialment, pel sector agroalimentari. La companyia ha finalitzat el 2016 amb 256 botigues a Catalunya, després d’obrir 5 supermercats, i amb una plantilla d’11.726 persones, després de crear 476 nous llocs de treball. La companyia reforça el compromís que manté amb la generació d’ocupació estable, incorporant a Catalunya gairebé 2.500 persones a la seva plantilla durant els darrers 5 anys. Actualment, els treballadors amb més de quatre anys d’antiguitat, el 84% de la plantilla, disposen d’un salari de 1.449 euros nets al mes, al qual cal afegir dues primes que s’aconsegueixen per assolir els objectius establerts, una xifra que se situa per sobre de la mitjana del sector.

El suport al teixit productiu de Catalunya s’ha vist reflectit amb un volum de compres a proveïdors catalans o amb seu a Catalunya que assoleix els 3.450 milions d’euros. Cal destacar la generació de riquesa derivada de l’activitat dels 15 interproveïdors catalans de Mercadona, que donen feina estable a més de 4.700 persones. El 2016 Mercadona va comprar més de 94 milions de quilos d’embotits a Casa Tarradellas, La Selva i les plantes garrotxines d’Embotits Monter i Noel Alimentària. El 2016, la inversió generada per l’activitat de la companyia a Catalunya ha ascendit a 134,5 milions d’euros, dels quals 62,8 milions són inversions directes i 71,7 milions corresponen a la inversió realitzada pels fabricants interproveïdors.

Notícies relacionades: 
– Mercadona aplica mesures per facilitar la conciliació de la vida laboral amb la familiar
– Els interproveïdors de Mercadona destinen més diners en R+D+I que la mitjana espanyola
-Girona segueix entre les ciutats més cares on fer la compra, amb Mercadona com un dels supermercats més barats