El PSC reclama que es mantingui el projecte de desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles

El PSC demana al govern de la Generalitat que mantingui el projecte de desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles. També demana a les agrupacions empresarials i als sindicats que se sumin a la defensa del desdoblament. El PSC també presentarà dues esmenes als pressupostos del govern espanyol per demanar partides per a les reparacions a l’edifici de l’Escola d’Art i per al futur Espai Crater d’Olot, per un valor total d’un milió d’euros.

Segons ha explicat aquest matí el PSC, el Govern de la Generalitat està planejant convertir el projecte de desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles, que ja comptava amb l’estudi d’impacte mediambiental, en una carretera de 2+1. El partit dels socialistes ha presentat una proposta al Parlament de Catalunya perquè el govern mantingui el desdoblament de la carretera, que forma part de la xarxa bàsica de carreteres i registra preocupants dades de sinistralitat al seu pas per Banyoles. El PSC proposa que la carretera es planifiqui segons plurianualitats, començant per la reivindicada variant de Banyoles.

El PSC també demana al govern espanyol que inclogui als pressupostos del 2017 aquelles consideracions del projecte de la variant d’Olot que ja es puguin dur a terme, així com dues partides d’interès per a la capital de la Garrotxa. El grup dels socialistes presentarà esmenes per incloure-hi una partida de prop de mig milió d’euros per a les reparacions que calen als claustres del Carme, seu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, així com una partida de més de 500.000 euros per al projecte Espai Cràter de difusió del volcà Montsacopa i la resta del patrimoni volcànic del territori.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot busca finançament per dur a terme reparacions a l’Escola d’Art, valorades en més d’un milió d’euros
– El Govern pagarà gairebé 2 milions d’euros pel projecte ‘Espai Cràter’ de l’Ajuntament d’Olot, que haurà d’estar enllestit abans del 2020
– El Govern cofinançarà el projecte ‘Espai Cràter’ de l’Ajuntament d’Olot amb 1,85 milions d’euros