Olot duu a terme una prova pilot per combatre la plaga del tigre del plàtan amb una teràpia biològica

Els plàtans d’Olot experimenten aquests dies una prova pilot amb una teràpia biològica. L’objectiu és tractar la plaga del tigre del plàtan, que destrueix les arrels de l’arbre. En funció dels resultats, s’estudiarà la seva aplicació a tots els plàtans de la ciutat.

Des de fa algunes primaveres que Olot combat la plaga del tigre del plàtan, una espècie que afecta a aquests arbres malmetent les seves arrels, sobretot durant l’estiu. L’efecte de la seva invasió provoca que els plàtans perdin les seves fulles abans d’hora. Ara, l’Ajuntament duu a terme una prova pilot amb una teràpia biològica. Consisteix en aplicar una dissolució aquosa que penetra tant a les larves com a les espècies adultes del tigre, per vies naturals. Si té efecte, el tigre deixa d’alimentar-se, i mor en un període de 48 a 72 hores. Es tracta d’una teràpia totalment biològica, sense additius químics, i sense risc per a les persones, les plantes ni els animals. De moment, s’ha aplicat als arbres de l’entrada del cementiri, així com a la plaça Manel Marcillo i a la plaça de les Rodes d’Olot. Segons els resultats obtinguts, la teràpia s’estendrà a tota la ciutat: actualment hi ha 1.400 plàtans a Olot, dels quals 400 estan situats en zones urbanes com el Firal, la plaça Clarà o el Passeig de Barcelona.

Notícies relacionades:
Aquesta nit es fumigaran els 1.441 plàtans d’Olot