El sector turístic olotí registra prop d’un 86% d’ocupació als allotjaments durant tota la Setmana Santa

El sector turístic de la Garrotxa ha viscut uns dies intensos. Durant la Setmana Santa s’han igualat les xifres d’ocupació de l’any passat. Olot ha tornat a omplir prop del 86% de les seves places disponibles d’allotjament durant tot el període, mantenint el registre del 2016. Fins i tot, l’ocupació va ser completa la nit de divendres i dissabte. Però l’impacte en el territori no és només econòmic, i alguns visitants deixen el seu rastre desafortunat en indrets especials.

La Garrotxa s’ha convertit, un any més, en un dels destins preferits del país per a passar el període de Setmana Santa. Aquest 2017 Olot ha repetit les xifres d’ocupació registrades l’any passat, omplint prop del 86% els allotjaments de la ciutat.
Però l’arribada massiva de turistes té un impacte més enllà de l’economia local: aquests dies s’han vist imatges de cues quilomètriques als túnels de Bracons, unes fotografies que des d’alguns sectors s’usen per reclamar les variants de Les Preses, la Vall d’en Bas i Olot. D’altra banda, l’afluència als indrets protegits també deixa instantànies de denúncia per la mala actitud dels visitants cap a zones d’alt interès natural: el deteriorament de les grederes del Croscat és un exemple d’aquesta polèmica, sobre com els turistes poden generar al mateix temps beneficis i perjudicis al territori.

Notícies relacionades:
– Preveuen que l’ocupació turística durant la Setmana Santa a Olot iguali o superi les dades de 2016
– La previsió d’ocupació per Setmana Santa a la Garrotxa és del 80%
– Els allotjaments d’Olot van tenir una ocupació del 86% durant la Setmana Santa

x