Foment avança en l’acord que ha de permetre a la Generalitat executar tota la variant d’Olot

Aquest dimarts l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha fet un important anunci sobre el projecte de les variants d’Olot i les Preses i la Vall d’en Bas. El Ministeri de Foment veu bé que sigui la Generalitat qui es faci càrrec del projecte i acabi executant tota la via, fins i tot del tram que depèn de l’Estat, que, tot i així, se seguiria fent càrrec del finançament de la part que li pertoca. Segons l’alcalde, en aquests moments es treballa en la formalització de l’acord, que ha de facilitar l’execució del projecte.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va explicar ahir a Pentàgon el contingut de la reunió que fa uns dies va mantenir amb el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Luis Bonet. En ella, el cap de la demarcació va assegurar que l’Ajuntament tindrà en pocs dies una resposta sobre les propostes que va fer sobre l’Hostal del Sol i l’enllaç amb la carretera de la Canya. Bonet també va ratificar una idea que va sorgir a la darrera reunió que l’alcalde va mantenir a Madrid. La Direcció General de Carreteres avança en el document que ha de formalitzar l’acord segons el qual la Generalitat s’encarregaria del projecte i l’execució de tota la connexió viària entre Bracons i la rotonda de can Tresserras, inclòs el tram de titularitat estatal.

L’alcalde d’Olot va explicar a Pentàgon que la Generalitat segueix treballant en un sistema de finançament extern per portar a terme la connexió des de Bracons fins a l’AP-7, la qual cosa inclou la millora del tram de Besalú a Banyoles i les reparacions necessàries a l’autovia que connecta la capital del Pla de l’Estany fins a l’autopista. Corominas creu que la qüestió del finançament s’hauria de desencallar en els propers mesos per no perdre l’oportunitat d’executar la variant en un termini raonable. L’alcalde d’Olot demana a la societat civil que es mobilitzi per reclamar la necessitat de la variant que ha d’alleugerir el trànsit a l’avinguda Sant Jordi.

Notícies relacionades:
– El Govern cerca finançament diferit per a l’execució de les variants i ampliarà els recursos de la gestió dels espais naturals
– Foment es dóna un mes per respondre la proposta de l’Ajuntament d’Olot sobre solucions de la variant a l’Hostal del Sol i a l’enllaç amb la Canya
– La Generalitat proposa un concurs per construir les variants des de bracons fins a l’AP-7 i l’Ajuntament d’Olot proposarà a Foment una solució per a l’Hostal del Sol

x