La Garrotxa amb el Sàhara busca famílies per acollir nens sahrauís durant l’estiu

Un any més, l’entitat La Garrotxa amb el Sàhara prepara el projecte de ‘Vacances en Pau‘. El programa busca famílies que acullin infants sahrauís de 9 a 13 anys, perquè passin l’estiu fora dels campaments de refugiats del desert d’Algèria. L’any passat la comarca va donar sostre a set nens i nenes de la zona.

La situació dels refugiats viu diferents problemàtiques, i una d’elles és l’associada amb els nens i nenes que conviuen en aquests camps, lluny de les seves llars. Fa anys que persisteix el conflicte amb el poble sahrauí, però Catalunya promou des de fa temps iniciatives per pal·liar els efectes d’aquesta situació que viuen els nens i nenes. Una d’elles és el projecte ‘Vacances en Pau’, que consisteix en acollir durant l’estiu el màxim nombre d’infants de 9 a 13 anys dels campaments del desert d’Algèria, per tal que passin aquest període al nostre país. Per a dur-lo a terme, fa falta que hi hagi famílies disposades a participar al programa.

El programa ‘Vacances en Pau’ s’organitza des del 1996, i permet fer revisions mèdiques als infants, i els dóna l’oportunitat de conèixer una altra manera de viure. Les famílies que vulguin conèixer més aspectes d’aquest projecte ho poden fer enviant un correu a garrotxasahara@gmail.com, al telèfon 676 86 35 44 o bé apropant-se a la parada que tindrà l’entitat al Firal d’Olot el dia de Sant Jordi.

Notícies relacionades:
– 7 nens i nenes saharauis passen les vacances a la Garrotxa gràcies a l’ACAPS i a les set famílies que els han acollit
La Garrotxa amb el Sàhara inicia una nova edició del programa ‘Vacances en pau’

x