L’Ajuntament d’Olot preveu que la reforma del Firal no afecti la part central del passeig fins al Nadal

Al programa Pentàgon, l’alcalde d’Olot ha actualitzat la informació sobre les obres que s’emprenen o s’emprendran properament a la ciutat. Josep Maria Corominas va parlar de la proposta de l’Ajuntament pel que fa a l’ordre que han de seguir els treballs de reforma del Firal. També va parlar sobre els camps del Morrot i l’edifici de serveis al cim del volcà Montsacopa.

L’alcalde d’Olot ha posat sobre calendari la reforma del Firal segons la proposta de l’Ajuntament i a falta de negociar-ho amb l’empresa que s’encarregarà dels treballs. La idea és que al juliol comencin les actuacions complementàries als espais entre el Firalet i el Puig del Roser i que les obres d’actualització de serveis que s’han de fer a tocar dels edificis del Firal no comencin fins després de les Festes del Tura. Això permetria preservar l’activitat que bars i restaurants tenen durant l’estiu, així com la que promouen les entitats. Les actuacions a la part central del passeig començarien a l’entorn del Nadal.

Les noves instal·lacions dels camps de futbol base del Morrot ja són operatives, i el servei de bar s’acaba d’adjudicar. L’Ajuntament ja ha mostrat les noves instal·lacions als clubs de la ciutat. El consistori ha demanat ajuda al Consell Esportiu de la Garrotxa per inaugurar-les properament amb l’organització d’un campionat de futbol infantil. Els serveis al cim del volcà Montsacopa estaran enllestits en qüestió de setmanes. La previsió és que a l’estiu estiguin en funcionament, tant els nous lavabos com el servei de bar-restaurant.

La darrera Junta de Govern Local va aprovar el camí intervolcànic per fer a peu o en bicicleta. El projecte sorgeix del Pla de Millora de Sant Miquel. Pretén connectar el barri amb els centres educatius del Morrot-Pla de Baix a través del volcà Montsacopa. Les obres del camí començaran en breu. La idea és tenir-lo acabat abans que comenci el curs vinent.

Notícies relacionades:
– El ple d’Olot aprova inicialment la reforma del Firal i les seves contribucions especials
– La redacció del projecte de reforma del Firal segueix el termini previst per ser lliurat el dia 31 de març, i fins i tot podria arribar abans
– Els ciutadans i el jurat de la proposta tècnica elegeixen el projecte ‘Teixir, cosir i vestir’ per al nou Firal d’Olot