El sector turístic garrotxí registra l’ocupació mitjana més elevada en una Setmana Santa amb prop d’un 85%

Les dades d’ocupació turística durant la Setmana Santa en el global de la Garrotxa reafirmen aquesta època com una de les que més visitants ha rebut la comarca des que es tenen registres. Els allotjaments han omplert el 85% de les seves places de mitjana els nou dies d’aquest període.

El sector turístic a la Garrotxa ha viscut durant la Setmana Santa un dels períodes amb més afluència de visitants de la seva història. Turisme Garrotxa fixa l’ocupació mitjana durant tot el període en un 85%, cinc punts més respecte l’any passat, iniciant el recompte a partir del divendres anterior al dia de rams i acabant el dilluns de Pasqua. Per aquest motiu, l’organisme considera que la Setmana Santa ha estat molt bona pel sector.

De tots els visitants, es calcula que gairebé la meitat dels turistes són famílies, però també tenen un pes important les parelles monoparentals i els grups que venen atrets pel senderisme. La seva procedència és, majoritàriament, de Catalunya.

Sobre els efectes negatius que pot tenir l’arribada massiva de turisme a la comarca, Turisme Garrotxa defensa que cal pal·liar aquesta petjada, però també diu que els incidents succeeixen de forma puntual en una època marcada per un nombrós volum de visitants.

Notícies relacionades:
– El sector turístic olotí registra prop d’un 86% d’ocupació als allotjaments durant tota la Setmana Santa
– Preveuen que l’ocupació turística durant la Setmana Santa a Olot iguali o superi les dades de 2016
– La previsió d’ocupació per Setmana Santa a la Garrotxa és del 80%