Tornen a obrir la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer, que va tramitar més de 866.000 euros l’any passat

Obren una nova convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer: la petició per rebre-la es podrà demanar fins el proper 19 de juny. L’any passat, l’Oficina d’Habitatge d’Olot va tramitar ajuts per valor de 866 mil euros: en concret, 4 de cada 10 gestions que va dur a terme van ser per aquest concepte.

La Generalitat de Catalunya ha obert, des de dimecres, la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2017. Fins el 19 de juny, tots els garrotxins que necessitin rebre aquest ajut poden demanar-lo a través de l’Oficina d’Habitatge d’Olot, que gestiona les sol·licituds comarcals. S’hi poden acollir els titulars d’un contracte d’arrendament, i que compleixin els requisits sobre el preu del lloguer i els ingressos familiars. L’import de l’ajut correspon al 40% del preu mensual de lloguer, i pot arribar fins a un màxim de 2.160 euros anuals. Amb l’obertura de la convocatòria, l’Ajuntament d’Olot posa en marxa dues novetats respecte anys anteriors: la primera és l’opció d’assistir a sessions divulgatives per als interessats, on s’informarà dels requisits necessaris; d’altra banda, l’Oficina d’Habitatge disposarà d’un espai reservat a aquesta finalitat a la sala Quera, situada a la planta baixa del consistori, per reordenar el volum de treball de l’oficina.

La tramitació d’ajuts al lloguer és una de les principals activitats que porta l’Oficina Local d’Habitatge: 4 de cada 10 gestions van ser per aquest concepte, fins arribar a un total de més de 8.000 atencions per a aquest fet. En total, el 2016 l’Oficina va tramitar ajuts per valor de 866.074 euros.

Notícies relacionades:
– La PAH reclama un protocol d’actuació a l’Ajuntament d’Olot i als serveis socials per quan es denuncien les males condicions d’un habitatge
– L’Ajuntament d’Olot inicia l’expropiació de 31 habitatges buits per al lloguer social
– L’audiència pública a l’Ajuntament d’Olot genera una vintena de preguntes sobre temes com la variant, els serveis de Sant Francesc, habitatge o la piscina municipal coberta

x