El coreògraf olotí Tomeu Vergés actua per primera vegada al Sismògraf amb l’espectacle ‘Anatomia Pública’

El Sismògraf ja ha començat i ahir es va poder veure l’espectacle ‘Anatomia Pública’, dirigida pel coreògraf olotí Tomeu Vergés. ‘Anatomia Pública’, que ja ha fet gira per Europa, s’inspira en la pròpia autobiografia del director. És la primera vegada que Vergés presenta una obra al festival.

Ahir al vespre Olot va tornar a detectar, un any més, el moviment amb l’inici del Sismògraf. Entre altres actes programats, es va poder veure ‘Anatomia Pública’ de la companyia Man Drake, dirigida per l’olotí Tomeu Vergés. El director olotí, que fa 30 anys que viu a París, va presentar per primer cop una obra al Sismògraf. L’espectacle té aspectes autobiogràfics del mateix director. De fet, gira al voltant de la història de la seva família, quan l’avi de Vergés va tornar de la guerra després d’haver-lo donat per mort i es va trobar a la seva esposa casada amb un altre home. El director olotí, que fa 30 anys que viu a París, va presentar per primer cop una obra al Sismògraf. Els personatges dansen i fan gestos histèrics, impulsius, tartamudegen, perden el control. I, de cop, queden petrificats. ‘Anatomia Pública’ és un viatge per descobrir què amaguen els gestos, més enllà de les paraules.

Notícies relacionades:
– Olot acull una cinquantena d’espectacles de dansa al Festival Sismògraf que comença aquest dijous i acaba diumenge
– Obren la venda d’entrades al Festival Sismògraf d’Olot coincidint amb el llançament de l’espot oficial
– El Sismògraf busca 7 famílies per a participar en el ‘Sismo en Família’