El Servei de Català d’Olot i la Garrotxa organitza el 3r Gran Dictat Popular per Sant Jordi i comptarà amb un espectacle del Sismògraf

Per Sant Jordi, el Servei de Català organitza una nova edició del Gran Dictat Popular. L’activitat girarà entorn d’un relat sobre el drama dels refugiats, escrit per l’olotina Maribel Torres. A part, també es combinarà amb un espectacle de dansa, en el marc del festival Sismògraf.

Per Sant Jordi, EL Servei de Català d’Olot – la Garrotxa organitza la 3a edició del Gran Dictat Popular. L’activitat es farà a les 6 de la tarda a la plaça del Teatre. En cas de pluja, al Casal Marià. “És un dictat que no és un dictat, és una història llegida, on hi falten paraules i les paraules s’escriuen a mesura que s’escolta el conte llegit”, explica la responsable del Servei de Català d’Olot, Ester Santaló.

El conte l’ha escrit l’olotina Maribel Torres i tracta sobre el drama del mediterrani. Dues noies refugiades i residents a la ciutat llegiran el relat. Tot seguit, l’acte comptarà amb un espectacle de dansa. La coreògrafa Laia Santanach ballarà les 15 paraules escrites en el dictat i farà un espectacle, en el marc, també, del festival Sismògraf. Un cop s’hagi acabat ‘Ballant, ballàvem’ se sortejaran els premis entre totes les persones que hagin fet el dictat correctament. Hi ha tres categories. Una per a nois i noies de 5è de primària a 2n d’ESO i el premi són 150€ per destinar a la seva classe; una altra per a persones de 3r d’ESO fins a 18 anys i l’obsequi és una excursió guiada de caiac a la Costa Brava. L’última categoria és per a majors de 18 i qui guanyi tindrà una nit en una casa rural a la Garrotxa o bé, un àpat en un restaurant de la comarca.

Notícies relacionades:
– El Servei de Català d’Olot – La Garrotxa busca voluntaris per formar parelles lingüístiques