El Colectivo Lamajara connecta la dansa amb la vida rural mitjançant la coreografia ‘Dispositivo LABranza’

El Colectivo Lamajara ha portat a Olot una coreografia que feia setmanes que treballaven a la capital garrotxina. ‘Dispositivo LABranza’ és una peça inspirada en els moviments del treball del camp com cavar, llaurar o sembrar. Es tracta d’una manifestació de dansa comunitària que ha comptat amb la participació de ciutadans i ciutadanes d’Olot i Mataró.

Crear una coreografia a partir de la vida al camp, aquest era l’objectiu del Colectivo Lamajara. El resultat s’ha pogut veure aquest dissabte al Pla de Can Marcé d’Olot en el marc del festival Sismògraf. ‘Dispositivo LABranza’ és la peça creada pel Colectivo Lamajara que ha comptat amb una vintena de ciutadans i ciutadanes d’Olot i Mataró.

L’espai exterior escollit per a aquesta ‘performance’ li ha anat com anell al dit a una coreografia que connecta la vida rural amb la dansa. El Colectivo Lamajara es va fundar el 2013 i està format per Daniel Rosado, Reinaldo Ribeiro i Paloma Hurtado. El 2016 van guanyar el premi Sismògraf Olot de la primera edició dels premis Ddansa.

Notícies relacionades:
– ‘The Endgame’ fa dansa a partir dels escacs en el marc de l’Erupció Basca del festival Sismògraf
– El coreògraf olotí Tomeu Vergés actua per primera vegada al Sismògraf amb l’espectacle ‘Anatomia Pública’
– Olot acull una cinquantena d’espectacles de dansa al Festival Sismògraf que comença aquest dijous i acaba diumenge

x