El Club Escacs Olot recupera la Divisió d’Honor 15 anys després

L’Escacs Olot va aconseguir durant la Diada de Sant Jordi una fita històrica: el club va guanyar l’eliminatòria d’ascens a la Divisió d’Honor contra el Salou per 6’5 a 3’5, i torna a la màxima categoria dels escacs catalans quinze anys després de la seva darrera participació.

El Club Escacs Olot torna a ocupar un lloc entre els millors de Catalunya. L’equip jugarà la propera temporada a la Divisió d’Honor, una categoria que feia quinze anys que no tastava. La gesta es va assolir de forma definitiva aquest diumenge, després de quedar segon durant el curs regular, i havent d’afrontar una eliminatòria complicada contra el Salou. Ara fa gairebé un mes, els olotins van cimentar el seu èxit a terres tarragonines, amb una victòria ajustada de 4’5 a 5’5; però la tornada es preveia complicada i calia que els nervis no alteressin el joc dels locals. Però ben aviat el Casino olotí anava sumant victòries en les deu taules de joc, i després de les quatre hores de partida es confirma l’ascens.

Al final, el resultat és de 6’5 a 3’5, on només Vinardell perd la seva partida davant un rival fantàstic. Els de Salou encaixen la derrota amb esportivitat i el club olotí celebra un ascens somniat.

Notícies relacionades:
– Rècord de participació a la dissetena edició de l’Obert d’Escacs Ciutat d’Olot