La colla Els Xerrics descarrega dos castells de 7 a la diada de Sant Jordi i ambiciona tornar a portar el 4 de 7 amb agulla a la trobada de colles gironines que se celebrarà a Olot

Com és habitual, per Sant Jordi surt la colla castellera Els Xerrics per amenitzar la festa. Aquest any, el fet que el Sant Jordi hagi caigut en diumenge ha permès als olotins convidar dues colles que els han ajudat a fer grossa la pinya. La diada de Sant Jordi ha servit als Xerrics com a prova davant el públic abans de la trobada de colles gironines, que se celebrarà a Olot i on els amfitrions volen tornar a repetir el 4 de 7 amb agulla.

Els Xerrics tenen els castells bàsics de 7 dominats. Ahir ho van tornar a demostrar a la diada castellera de Sant Jordi, on van exhibir el 3 de 7 i el 4 de 7 junts per primera vegada aquesta temporada. També van poder descarregar el 5 de 6. Els Xerrics se senten forts aquesta temporada i són ambiciosos. El proper diumenge 21 de maig, seran els amfitrions de la trobada de colles gironines, que enguany se celebrarà a la plaça Major d’Olot. Allà, davant la resta de colles i els garrotxins, voldran descarregar el 4 de 7 amb agulla, el castell més gran que han format en la seva història i que van aconseguir fer al final de la temporada passada. A la diada de Sant Jordi, els Xerrics han tingut com a colles convidades les de Sant Feliu de Llobregat i Caldes de Montbui, que els han ajudat a fer grossa la pinya. Actualment Els Xerrics compten amb 80 persones, 60 assajant de forma regular, i a nivell social poden arribar a aplegar un centenar de persones a plaça. La colla olotina vol seguir creixent. Amb una vintena de persones més, podrien ambicionar nous castells. L’entitat convida als garrotxins a visitar el local d’assaig i descobrir una colla que treballa amb rigor i s’ha guanyat el nom de colla fiable, ja que registra molt poques caigudes.

Notícies relacionades:
– El Sant Jordi en diumenge afavoreix les vendes de la setantena de parades al Firal d’Olot
– La colla Els Xerrics descarrega dos castells de 7 a la diada de Sant Jordi i ambiciona tornar a portar el 4 de 7 amb agulla a la trobada de colles gironines que se celebrarà a Olot
– Olot Televisió retransmetrà en directe la diada de Sant Jordi en un programa especial des del Firal d’Olot

x