El Sant Jordi en diumenge afavoreix les vendes de la setantena de parades al Firal d’Olot

Aquest diumenge la Garrotxa va viure un Sant Jordi rodó, una diada que es va oferir en directe per Olot Televisió. A la capital de la Garrotxa, les vendes escalonades pròpies del cap de setmana també van contribuir a generar un bon ambient durant tot el dia al passeig.

El bon temps, i el fet que el Sant Jordi hagi caigut en diumenge, ha beneficiat les vendes, sobretot entre la 70a de parades distribuïdes al Firal d’Olot. Pel que fa a la venda de llibres locals, han imperat els que expliquen rutes per fer senderisme. El llibre més venut a la llibreria Drac d’Olot ha estat 23 gorgues i recorreguts d’aigua, de l’editorial garrotxina llibres de Batet. El segon llibre local del rànquing ha estat d’un cor empresonat per causa mèdica a un cor alliberat’, de l’olotina Anna Ralita, una obra autobiogràfica on relata certes males praxis mèdiques que va patir.

El tercer llibre local més venut a la llibreria Drac ha estat ‘La Veu de la Viola’, de Salvador Vergés. Al llibre de Vergés l’ha seguit de prop un altre títol que convida a descobrir indrets naturals, ‘L’antic terme de Bassegoda’. Els olotins han coincidit amb la resta de catalans pel que fa a les preferències de llibres de ficció d’autors nacionals. Nosaltres dos, de Xavier Bosch, i Rosa de Cendra de Pilar Rahola han liderat el rànquing, seguits per ‘Vells amics’, de Sílvia Soler, a una escassa diferència del Ramon Llull del 2017.

SANT JORDI 2017 RETALLAT

Una setantena de parades han participat de la diada de Sant Jordi a la capital de la Garrotxa, que té com a centre neuràlgic el Firal d’Olot. El bon temps i el fet que la diada hagi coincidit en diumenge han fet d’aquesta una de les diades més multitudinàries que es recorden a Olot. De bon matí, els membres de les entitats i escoles han venut llibres, roses i diferents articles d’allò més originals, per aconseguir diferents objectius: fons per a causes solidàries, viatges escolars o per fer realitat els projectes de les entitats de la comarca.

La rosa vermella ha estat la protagonista del dia tant a les parades com entre els compradors, que prefereixen l’opció clàssica a les flors de colors. Aquest ha estat un Sant Jordi especial per algunes entitats com ara la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa que ha muntat parada per primera vegada coincidint amb els 25 anys de l’entitat.
L’escola Joan XXIII ha aprofitat el Sant Jordi per presentar públicament el conte ‘La Fada Avorrida’, el primer escrit pels propis alumnes i que es pot trobar a la seva parada. A partir de les 17h de la tarda Olot Televisió hi participa amb un programa en directe des del Firal que compta amb els autors locals que presenten llibres i la música del grup garrotxí Sra Karma.

Notícies relacionades:
– La colla Els Xerrics descarrega dos castells de 7 a la diada de Sant Jordi i ambiciona tornar a portar el 4 de 7 amb agulla a la trobada de colles gironines que se celebrarà a Olot
– Olot Televisió retransmetrà en directe la diada de Sant Jordi en un programa especial des del Firal d’Olot

x