Més d’un 45% de la població vota els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Mieres

Ja se saben els resultats de la consulta popular, que es va celebrar la setmana passada a Mieres. Els veïns i veïnes del poble podien escollir el nou Jutge de Pau i triar els projectes amb què destinar els 20.000 euros dels pressupostos participatius. És el segon any que es fa i més d’un 45% de la població ha anat a votar.

L’Ajuntament de Mieres ha donat a conèixer els resultats de la consulta que es va celebrar entre el 15 i el 21 d’abril per decidir el Jutge de Pau i els pressupostos participatius. Hi han participat 135 i 143 persones respectivament, el que significa un 45% i un 47% de la població de Mieres.

Ester Nart Casals ha sortit escollida com a Jutge de Pau. Pel que fa als pressupostos, es podien escollir entre 15 projectes i les propostes amb més vots han estat un parc d’skate, l’adquisició de dos focus, una estructura per fer ombra al pati de l’escola i una barana per a la gent gran en un carrer del poble. Els veïns van poder anar a votar durant una setmana i això, segons l’alcalde Enric Domènech, ha fet que més gent participés. Aquest divendres al vespre es nomenarà el Jutge de Pau i, després, es reunirà el Consell de Poble i decidirà amb quines propostes es destinen els 20.000 euros dels pressupostos participatius.

Notícies relacionades:
– Mieres treu les urnes al carrer per decidir què fer amb els pressupostos i saber qui serà el nou Jutge de Pau del municipi
– L’Ajuntament de Mieres no col·laborarà en la instal·lació de càmeres de videovigilància a la Garrotxa
– L’Ajuntament de Mieres tornarà a obrir el 6 de desembre i l’equip de Govern d’Olot decidirà què fer en les properes hores

x