El Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català arribarà a Besalú aquest setembre

Les estrenes catalanes arribaran a Besalú a partir del setembre. El poble s’ha sumat a la iniciativa Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, que ha impulsat una xarxa de 33 municipis perquè les produccions catalanes es puguin veure arreu del país. Les sessions es faran l’últim divendres de cada mes al Teatre Cal Tronc.

L’Acadèmia del Cinema Català, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de les diputacions, va impulsar el Cicle Gaudí el setembre passat. L’objectiu és atraure nous públics per a les produccions catalanes i arribar als 25.000 espectadors a l’any. Per això, des de l’Acadèmia s’ha creat aquesta xarxa per portar les estrenes catalanes a 33 municipis del país. També es podran veure les pel·lícules al Teatre Cal Tronc de Besalú i a 5 sales més de la demarcació de Girona.

Cada mes, i de manera coordinada a totes les sales, el Cicle Gaudí proposa una estrena diferent a un preu assequible. Aquesta primavera es podran veure ‘Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color’, un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo; ‘A Montser Calls’ de Juan Antonio Bayona, que es va emportar 8 premis als Gaudí i ‘Incerta Glòria’, d’Agustí Villaronga i basada en la novel·la de Joan Sales. Això sí, per veure pel·lícules, estrenes, del panorama català, Besalú encara haurà d’esperar fins el setembre.