L’Institut La Garrotxa frega la plena inserció dels seus graduats en Formació Professional, només un 3% ni estudia ni treballa

Només un 3% dels 166 alumnes que van acabar un cicle de Formació Professional de l’Institut la Garrotxa l’any passat ni estudien ni treballen, segons l’estudi realitzat pel mateix centre. A Catalunya, aquesta xifra creix fins gairebé el 15%.

L’Institut la Garrotxa ha presentat aquest dimarts l’estudi ‘Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals’, un document que s’elabora des del 2006 per avaluar el grau d’ocupació dels alumnes que acaben la seva etapa al centre educatiu. L’enquesta d’aquest 2017 conclou que dels 166 alumnes que van finalitzar un cicle de Formació Professional, un 47% treballa, un 27% segueix estudiant, els 23% estudia i treballa al mateix temps i només un 3% ni estudia ni treballa, una de les millors xifres en l’històric de l’informe.

A tot Catalunya, la xifra dels que no tenen ocupació creix fins el 14’80% dels que han acabat un cicle professional, i contrasta amb les dades globals de la franja d’edat dels 16 als 24 anys, que augmenten fins al 40’80%. Un 86% dels graduats també considera que la realització dels estudis l’ha ajudat a trobar un lloc de treball. Una de les conclusions que fa l’equip directiu de l’Institut la Garrotxa són els indicis de recuperació de l’economia a la comarca, perquè des de les empreses s’interessen cada vegada més pels alumnes que cursen formació professional. Però l’enquesta també deixa entreveure que hi ha aspectes on cal millorar. Per una banda, un 54% dels graduats que treballen tenen contractes temporals. D’altra banda, el 82% no supera un salari de 1.200 euros.

Notícies relacionades:
– Informes de PIMEC destaquen l’Institut la Garrotxa com a centre clau per al sector industrial i alerten que el nombre d’alumnes d’FP és encara insuficient
– Dos alumnes de l’Institut La Garrotxa guanyen un premi i un accèssit
– Comença la 27a edició de l’Aula Permanent de Formació Agropecuària de l’Institut la Garrotxa