La Garrotxa acull l’acte central de la Setmana Sense Soroll de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat, per primera vegada, la Setmana Sense Soroll. La Garrotxa ha tingut un paper destacat en aquesta iniciativa, ja que l’acte central s’ha celebrat avui a Olot. El Consell Comarcal ha demanat declarar l’Alta Garrotxa i el Parc Natural com a Zones d’Especial Protecció de Qualitat Acústica.

El 26 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll. I, per primera vegada i més enllà del dia 26, el Departament de Territori ha impulsat la Setmana Sense Soroll de Catalunya sota el lema ‘Silenci si us plau’. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania dels efectes de la contaminació acústica i promoure’n solucions. La Garrotxa té un paper destacat en aquesta primera Setmana Sense Soroll. L’acte central s’ha celebrat aquest matí a Olot amb la jornada ‘Els Sons de la Garrotxa’. Precisament, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha sol·licitat declarar l’Alta Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica com a Zones d’Especial Protecció de Qualitat Acústica.

Des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia s’han fet diverses conferències amb la participació del president del Consell Comarcal, Joan Espona; Mercè Rius, directora de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat; Carles López de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic; Turina Serra de Turisme Garrotxa, Xevi Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; Francesc Canalies, director de SIGMA i Pere Guerra de Bassegoda Park.

La voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat és consolidar la Setmana del Soroll. Enguany, del 24 al 30 d’abril s’han organitzat una seixantena d’actes amb el suport d’una trentena d’entitats i ajuntaments. A Olot també s’han programat diverses activitats. Aquest dijous a les 10 del matí es farà un recorregut per l’intinerari de Can Serra des del Casal de Bonavista i el dissabte a la tarda, una visita guiada al volcà Montsacopa que començarà a les 16.30h a l’Oficina de Turisme.  Al llarg de tota la setmana, es pot participar a l’activitat ‘Vine a escoltar el Parc’, mitjançant una aplicació mòbil, al Museu dels Volcans i que també es fa a altres Parcs Naturals de Catalunya.

Notícies relacionades:
– El Departament de Territori realitzarà inspeccions ambientals en 10 empreses de la Garrotxa i al dipòsit controlat de residus aquest 2017
– El president del Consorci de l’Alta Garrotxa es manté escèptic pel que fa a la possible aprovació del Pla Especial
– El Departament de Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció de projectes per a la millora de 8 estacions d’autobús de Catalunya, entre elles, la d’Olot

x