L’Institut la Garrotxa amplia els participants als programes d’innovació i mobilitat de Formació Professional

L’Institut la Garrotxa va presentar aquest dimarts les novetats pels seus programes d’innovació i transferència de coneixement en Formació Professional. Pel que fa al pla de mobilitat internacional, el centre permet poder fer una estada a l’estranger als alumnes que hagin acabat els estudis l’any anterior. A més, en el programa Innova-FP posa en marxa fins a vuit projectes, incloent per primera vegada el grau de moda i confecció.

Des de fa anys, l’Institut la Garrotxa participa en programes de mobilitat internacional per tal que els seus estudiants de Formació Professional realitzin pràctiques en empreses de l’estranger. Aquesta és una línia de treball del centre per afavorir la transferència de coneixement, mitjançant el programa Erasmus+. Ara l’Institut ha decidit ampliar les possibilitats del pla europeu, i a més de beneficiar-se’n alumnes i professors, també dóna l’oportunitat de participar-hi a exalumnes.

Un altre dels plans d’innovació on destaca l’Institut és en el programa Innova-FP, un pla nclòs en el projecte acadèmic de l’Institut des de fa anys. A Innova-FP hi participen empreses i organismes que busquen solucions a través de les propostes que els fan els mateixos alumnes del centre. Actualment, hi ha en marxa fins a vuit projectes que ja s’apliquen al mercat, com la construcció d’una premsa de ceràmica o d’un aparell per interrompre el pas de l’aigua de les mànegues dels bombers. Cada vegada hi ha més cursos de formació professional que participen d’aquest projecte, incloent per primer cop en aquest curs el grau de patronatge i moda.

Notícies relacionades:
– Informes de PIMEC destaquen l’Institut la Garrotxa com a centre clau per al sector industrial i alerten que el nombre d’alumnes d’FP és encara insuficient
– Dos alumnes de l’Institut La Garrotxa guanyen un premi i un accèssit
– Comença la 27a edició de l’Aula Permanent de Formació Agropecuària de l’Institut la Garrotxa

x