El periodista Xavier Ginesta presenta aquest dijous a Can Trincheria el recull de cròniques de viatge ‘Periodisme amb microscopi’

Passat el Sant Jordi, la capital de la Garrotxa encara acull presentacions de llibres. Aquest dijous, a 2/4 de 9 del vespre, el periodista osonenc Xavier Ginesta parlarà a Can Trincheria del seu últim llibre, ‘Periodisme amb microscopi’, un recull de cròniques de viatge d’arreu del món, escrites entre el 2012 i el 2016. Per als que ja s’hagin llegit el regal del Sant Jordi, la conferència pot resultar interessant. Es parlarà no només de periodisme, sinó també de comunicació, relacionada amb el turisme i la restauració, a través de les noves tecnologies.

El periodista d’Hostalets de Balenyà Xavier Ginesta, vicedegà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic i col·laborador habitual a nombrosos mitjans de comunicació, és un expert en el gènere interpretatiu de la crònica. L’ha cultivat als llibres ‘Viatjant per la realitat’, publicat el 2011, i ‘La Catalunya del Plebiscit. El futur està en joc: de l’Onze de setembre al 25 de novembre’, publicat el 2013. Ara hi torna, amb ‘Periodisme amb microscopi. Viatges i excursions militants en la “geografia de l’espardenya”’, editat per Curbet Edicions.

El llibre és un recull de cròniques de viatge que descriuen indrets ben diferents arreu del món, des de la quietud del poble de l’Estana, a la Cerdanya, la Costa Brava o la Vall de Boí, fins al tràfec i el bullici de les grans ciutats europees, San Diego o la metròpolis de Valparaíso, a Xile. L’autor utilitza el seu ull periodístic per descriure aquests indrets en el moment precís que van ser visitats.

Xavier Ginesta presentarà ‘Periodisme amb microscopi’ aquest dijous a 2/4 de 9 del vespre a la casa museu de Can Trincheria. A la xerrada es podrà parlar de tot, de periodisme però també de turisme i comunicació. Algunes de les cròniques de viatge de l’autor poden ser llegides en blogs a Internet, una pràctica a la qual el periodista osonenc vol donar continuïtat. La conferència pot resultar interessant per a responsables d’allotjaments, restaurants o aquells touroperadors que cerquen la manera de donar relleu a les potencialitats dels seus equipaments turístics mitjançant l’ús de la paraula, amb les possibilitats que donen les xarxes i les noves tecnologies com a teló de fons.

Notícies relacionades:
– El periodista Xavier Ginesta presenta el llibre ‘La Catalunya del plebiscit’ a l’Orfeó Popular Olotí

x