La Canya celebrarà diumenge la segona Trobada Gegantera

La Canya celebrarà aquest diumenge la segona Trobada Gegantera que organitza aquesta vila. Hi participaran 13 colles geganteres i arrencarà amb la plantada de gegants a la plaça Nova de La Canya, on també acabarà, tres hores més tard, amb el Ball Final de totes les colles.

Aquest proper diumenge La Canya, que estarà en plena celebració de la seva festa Major, podrà gaudir de la segona Trobada Gegantera del poble. Organitzada per la Comissió de Festes Gegantons de La Canya i amb la participació dels Ajuntaments de la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts, La Canya traurà els gegants al carrer. A les 9 del matí tindrà lloc la Plantada de gegants a la plaça Nova, que serà el tret de sortida per a 3 hores de gegants. A 2/4 de 10 del matí les colles convidades podran gaudir d’un esmorzar geganter i, només una hora més tard, començarà el plat fort de la trobada, la cercavila.
Una cercavila que ja té un recorregut escollit. Anirà del carrer Sant Josep a Pompeu Fabra, per passar després per Canigó, Lluís de Bolòs i Carnadai. Un cop superats aquests primers cinc carrers, els gegants agafaran el carrer Antoni Moner, Esperança i el carrer de les escoles, que els deixarà a la Plaça Nova, on acabarà el recorregut. A l’arribar, serà temps pel ball final de les 13 colles participants. Hi participaran el Clam de la Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins, la Colla Gegantera de la Vall de Bianya, la Colla gegantera de Sant Miquel, la de Vallfogona del Ripollès, la Faràndula del barri de Sant Cristòfol i Mas Bernat d’Olot, la Faràndula de Sant Roc i Retambors, la de Sant Esteve d’en Bas, els Ratolins de Bonavista, la Colla gegantera i grallers de Sant Pere de Torrelló i els Gegantons de la Canya.

x