La mostra d’artistes garrotxins del segle XX d’Àmbit Sant Lluc deixa pas a l’exposició fotogràfica ‘Cuba mía’ de la mà del PEHOC i la Casa Amèrica Catalunya

La recentment creada associació Àmbit Sant Lluc està portant a terme una programació de mostres de gran qualitat. La sala d’exposicions de l’entitat finalitza una mostra que ha reunit els grans artistes garrotxins del segle XX, per deixar pas a una exposició fotogràfica portada a la ciutat de la mà del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i la Casa Amèrica Catalunya, un testimoni fotogràfic únic dels immediats anys després de la revolució cubana.

Àmbit Sant Lluc finalitza aquests dies el temps d’exposició d’una gran mostra que ha reunit alguns dels grans artistes garrotxins més destacats de finals del segle XX, un art que va seguir a la coneguda escola de Pintura d’Olot. La voluntat és la de fer itinerar aquesta exposició des d’Olot. L’actual mostra a la sala d’Àmbit Sant Lluc donarà pas a una altra exposició, en aquest cas fotogràfica, inèdita a la comarca. Es tracta d’una selecció de fotografies que el mexicà Rodrigo Moya va fer a principis dels anys 60 a Cuba, sobre la culminació de la seva revolució i independència. Són fotografies d’una gran qualitat, revelades en plata, que mostren realitats com la campanya d’alfabetització iniciada a Cuba, i retrats, com els del Che Guevara, prop d’una vintena. La mostra anomenada Cuba Mia es podrà veure del 13 al 28 de maig a la sala d’exposicions d’Àmbit Sant Lluc.

Notícies relacionades:
– Àmbit Sant Lluc apropa la pintura de ‘Paxinc’ a la societat garrotxina amb una mostra fins a finals de febrer
– Àmbit Sant Lluc ven una cinquantena d’obres d’art en la seva primera subhasta
-L’Associació Àmbit Sant Lluc crea un premi i organitzarà una subhasta d’obres d’art el 4 de gener