Tortellà adequa el pont del Llierca per millorar-ne tant les vies d’accés com la seva conservació

Tortellà està adequant l’entorn del pont del Llierca. A començaments d’any ja van arranjar els camins d’accés que condueixen a la base d’aquest pas datat al segle XIV, i ara es vol executar la retirada de vegetació i arreglar les esquerdes del pont. La intervenció finalitzarà a l’estiu, i tindrà un cost global de 75.000 euros.

El pont del Llierca és un dels monuments més característics de l’Alta Garrotxa, i tot i que se’n desconeix la seva construcció, els documents parlen que s’utilitza des del segle XIV. Ara l’Ajuntament de Tortellà vol tornar a posar en valor aquesta infraestructura que unia Sales de Llierca amb Oix, i des de principis d’any arregla els camins d’accés a la base del pont i a l’entorn de l’aparcament de vehicles. A més, s’han col•locat baranes per afavorir el pas dels vianants i per impedir el creuament de la carretera per punts no permesos. Un cop feta aquesta actuació, la següent serà la retirada de la vegetació de les pedres que conformen el pont, i la reparació de les esquerdes que provoquen les arrels de les plantes. D’altra banda, uns treballs arqueològics van permetre recuperar els desaigües naturals de la infraestructura, i a la part superior del pont es col•locaran pedres a la barana per reduir el risc de caiguda de les persones.

El cost global de les obres efectuades al pont del Llierca ronda els 75.000 euros, dels quals un 80% procedeixen de la Diputació de Girona, i es preveu que l’adequació de la infraestructura i el seu entorn estigui enllestida durant l’estiu.

Notícies relacionades:
– Els veïns de Tortellà que han participat a l’enquesta sobre la pedrera dels Comuns aposten majoritàriament per l’acord extrajudicial amb l’empresa
– L’Ajuntament de Tortellà presenta el projecte de restauració de la Pedrera dels Comuns
– L’Ajuntament de Tortellà presentarà als veïns un preacord amb Cycosa per restaurar parcialment la pedrera dels Comuns