Olot acollirà primer congrés d’ecoturisme de Catalunya aquesta tardor

Aquest matí, el Director General de Turisme de la Generalitat ha visitat Olot i la Garrotxa per conèixer els projectes i actuacions que s’estan portant a terme en matèria de turisme. Octavi Bono ha anunciat que Olot acollirà el primer congrés d’ecoturisme que s’organitza a Catalunya, en motiu de l’any del Turisme Sostenible de les Nacions Unides.

El Director General de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa i Estanis Vayreda, regidor de promoció de la ciutat d’Olot. Bono, que també ha visitat el volcà Montsacopa i el poble de Santa Pau, ha assenyalat que la Garrotxa és un referent de fa anys pel seu model de turisme i ha anunciat que aquesta tardor, Olot acollirà el primer congrés d’ecoturisme de Catalunya en motiu de l’any de Turisme Sostenible per al Desenvolupament de les Nacions Unides.

L’objectiu de la trobada és propiciar un canvi d’hàbits i generar debat sobre el tema de la sostenibilitat. El programa i els ponents de les jornades, però, encara s’han de concretar. Per altra banda, el Director General de Turisme ha pogut conèixer el model turístic de la comarca i les darreres actuacions fetes gràcies, en part, als Plans de Foment de la Generalitat, com l’Oficina de Turisme d’Olot o les obres al fort de Sant Francesc.

Notícies relacionades:
– Dues agències de viatges de la Garrotxa són les primeres de tot Espanya en rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible
– DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa organitzen la 2a jornada d’Ocupació en Xarxa, dedicada a l’hostaleria
– Turisme Garrotxa creu que és complicat fer pagar per visitar el parc natural però veu amb bons ulls que el turisme contribueixi en la seva conservació

x