Aquest cap de setmana el SismOFFgraf agafa el relleu del festival Sismògraf amb dos espectacles

Divendres al vespre, al Teatre Principal d’Olot, quasi 150 nois i noies, estudiants d’ESO, presentaran un espectacle de dansa contemporània, amb coreografia de Ramon Baeza. L’actuació, oberta a tothom, és el punt final d’un projecte educatiu vinculat al festival Sismògraf que es porta a terme des de fa diversos anys a Olot amb la voluntat d’apropar la dansa als adolescents. Després de rebre una formació, i amb el suport de la coreògrafa olotina Jess Padrosa, els professors d’educació física treballen durant el curs la proposta de dansa amb els seus alumnes.

Dissabte, a partir de les 4 de la tarda, serà el torn de l’anomenat SismOFFgraf, que aquest any es concentrarà a les fonts de Sant Roc. La iniciativa unirà, en una mateixa tarda i un mateix espai, diferents perfils de la dansa, posant el centre d’interès en la dansa local, i inclou també companyies amb trajectòria professional, propostes emergents, peces amateurs i una peça realitzada per nens i nenes. És una mirada a la diversitat, que busca que joves amateurs puguin coincidir amb ballarins de llarg recorregut i que es creï una vivència d’experiència col·lectiva. S’hi podran veure nou espectacles, dels quals cinc seran estrenes de creadors locals, tres seran peces nacionals

270 minuts de dansa ompliran la tarda del Dia Internacional de la Dansa a Olot, que inaugurarà Marta Muñoz ballant el manifest. També hi participaran Corart-Eva Durban, Jadeo Teatro, Clàudia Gómez i Raquel Viñuales, Ana Cembrero Coca, Imakoko’arts, Colectivo Camdem Dance, Elles, Nicholas Ricchini Company i Les Crusans.

Notícies relacionades:
– La 9a edició del Sismògraf registra entre 15.000 i 20.000 assistents i atrau a més de 200 professionals
– ‘The Endgame’ fa dansa a partir dels escacs en el marc de l’Erupció Basca del festival Sismògraf
– El coreògraf olotí Tomeu Vergés actua per primera vegada al Sismògraf amb l’espectacle ‘Anatomia Pública’

x