L’Ajuntament de Castellfollit mostra el nou edifici consistorial en una jornada de portes obertes

El trasllat al nou edifici de l’Ajuntament de Castellfollit, situat al número 1 de la plaça Sant Roc, es va fer durant la Setmana santa i des del 18 atén als ciutadans, tal i com els vam explicar a Les Notícies d’Olot Televisió. L’actual equip de govern va considerar que una inauguració no era oportuna, després dels nombrosos litigis i la despesa afegida a la qual l’Ajuntament ha hagut de fer-hi front des del 2013. Tot i així, diumenge va decidir organitzar-hi una jornades de portes obertes perquè tots aquells interessats poguessin visitar les noves dependències.

El nou edifici consistorial de Castellfollit de la Roca conta d’una planta semisoterrània, una planta baixa, on es troba la sala de plens, una planta primera destinada a la recepció, la sala d’espera, l’alcaldia, despatxos, secretaria i sala de reunions, una planta segona per al jutjat de pau, l’àrea d’urbanisme i els grups polítics, i finalment una planta sota-coberta on hi ha part de l’arxiu. Amb l’obertura de les instal·lacions, l’Ajuntament de Castellfollit tanca 10 anys d’obres i litigis per no complir amb la normativa urbanística, que el 2016 van deixar les arques municipals amb un endeutament del 140%. L’actual equip de govern va decidir embargar les fiances de 18.000 euros que la constructora i l’arquitecte havien dipositat durant el concurs, per tot el que no s’havia fet bé a l’edifici, però no acudirà a la via judicial.

El projecte inicial del nou ajuntament tenia un cost d’1,2 milions d’euros, però l’Ajuntament ha pagat molt més, ja que ha hagut d’aportar 450.000 euros pels litigis judicials, 30.000 euros per a la finalització de les obres, que havien estat certificades i pagades però no acabades, i prop de 10.000 euros del trasllat al nou edifici, per al qual l’equip de govern ha volgut pagar el mínim, només en material imprescindible, com armaris, les connexions telefòniques i d’Internet. La jornada de portes obertes ha coincidit amb la Fira dels Picapedrers. Les dependències han acollit l’exposició Dones i Dèries de Liberto Nogué.
Notícies relacionades:
– Càrrecs electes i tècnics municipals de Castellfollit de la Roca ja treballen al nou Ajuntament
– L’equip de govern de Castellfollit de la Roca fa balanç públic del seu primer any de mandat divendres en una sessió informativa