Paisaje Transversal serà novament l’empresa encarregada de conduir el Pla de Millora del Nucli Antic d’Olot

El concurs públic per a la conducció del procés participatiu que ha de culminar en el Pla de Millora del Nucli Antic d’Olot ja s’ha resolt. L’empresa que n’ha obtingut una major puntuació, de les tres que s’hi han presentat, ha estat Paisaje Transversal, la mateixa que va encarregar-se de la planificació del pla de millora del barri de Sant Miquel. L’actual govern municipal està satisfet amb l’adjudicació, ja que valora molt positivament la feina que a Sant Miquel va fer aquesta empresa, que no és catalana però darrerament ha incorporat una professional catalana.

La planificació del Pla Integral de Millora del barri de Sant Miquel d’Olot, a càrrec de l’empresa Paisaje Transversal, ha estat recollida com a exemple de bones pràctiques a la guia de processos participatius en l’àmbit municipal de la Generalitat. L’empresa, que durant el seu primer projecte a Olot estava integrada per una professional de València, un de Madrid i dos del País Basc, aposta per la innovació en matèria de planificació urbana, molt d’acord amb les preferències dels veïns quant als usos socials dels espais. L’empresa, que acaba d’afegir una professional de Mataró, ha decidit presentar-se en el concurs per a la conducció del Pla de Millora del Nucli Antic, sortint-ne guanyadora. El resultat del concurs satisfà a l’equip de govern municipal.

A partir de l’adjudicació del concurs, la crida als ciutadans a la participació serà imminent, tal i com ha assegurat el primer tinent d’alcalde, Pep Berga, al programa Pentàgon d’Olot Televisió. Respecte del barri de Sant Miquel, el pla de millora del Nucli Antic d’Olot afegeix la complexitat de tractar-se del nucli de més activitat de la ciutat. L’Ajuntament d’Olot ha previst per aquest any una partida de 339.000 euros destinada a actuacions al barri. L’equip de govern ja ha mantingut converses amb l’associació de veïns sobre les actuacions que cal dur a terme de manera prioritària. Aquestes passen tant per qüestions estructurals i urbanes com de dinamització comercial i social del Nucli Antic.

Notícies relacionades:
– La CUP creu que el més necessari per al Nucli Antic no és un pla de millora sinó una anàlisi estructural profunda per garantir l’habitabilitat dels edificis
– L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot iniciarà un procés participatiu per posar en marxa el Pla de Millora del Nucli Antic