El Col·legi d’Advocats de Girona premia la ciutat d’Olot per la supressió del correbou després de la consulta ciutadana de l’any passat

El Col·legi d’Advocats de Girona va entregar ahir el premi ‘Reconeixements Ànima’ a l’Ajuntament d’Olot per la supressió del correbou després de la consulta ciutadana. Es tracta de la primera edició dels guardons i els municipis de Roses i Torroella de Montgrí també van ser distingits amb aquest mateix premi per haver suprimit actes festius amb animals. Pep Berga, el primer tinent d’alcalde d’Olot, va anar a recollir el premi. Els correbous a Olot es van deixar de fer arran del procés participatiu que es va celebrar l’any passat. Més de 5.000 persones van participar a la consulta i 6 de cada 10 persones van votar contra els correbous. Els Premis Ànima són una iniciativa de la Comissió de Protecció dels Drets Animals del mateix Col·legi d’Advocats i volen reconèixer a persones, organitzacions i institucions que defensen els drets animals. A part dels guardons ‘Reconeixements Ànima’ als tres municipis, el Santuari Gaia de Camprodon es va emportar el ‘Premi Ànima’ per rescatar animals víctimes d’injustícies.

Notícies relacionades:
– El ple d’Olot aprova el pronunciament sobre la consulta dels correbous i permetrà l’obertura de clubs cannàbics
– Tots els grups menys el PSC es mostren satisfets del resultat de la consulta de correbous
Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “La ciutat no tornarà a organitzar correbous”

x