Olot experimenta un important creixement en els preus del lloguer de 30 euros de mitjana des de l’inici del 2017

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha facilitat les dades de l’evolució dels preus del lloguer d’algunes de les principals ciutats de la demarcació, corresponents al primer trimestre de l’any. Olot, que és on el 2016 els preus es van mantenir més estables, ha arrencat el 2017 amb el creixement més acusat. Les comarques de Girona han experimentat un creixement generalitzat al primer trimestre de l’any, un increment que ja es va ebidenciar a finals del 2016 a les comarques de Barcelona.

A Olot ja es nota el creixement generalitzat del preu del lloguer que s’ha experimentat a totes les comarques de Girona. Al tercer trimestre del 2016, la demarcació va quedar al marge de la pujada que ja s’evidenciava a les comarques de Barcelona, i especialment Olot, que va ser la ciutat que més va mantenir els preus, en comparació amb Girona o Figueres, segons dades aportades per la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. La situació amb l’inici d’any ha fet un gir substancial. La capital de la Garrotxa ha estat la que ha registrat un creixement més alt pel que fa al preu del lloguer des de l’inici de l’any. El primer trimestre del 2017, els preus del lloguer a Olot han pujat un 8,5%. Són dos punts i mig més que Girona, que ha incrementat un 6% els preus del lloguer, i gairebé 5 punts més que Figueres. El preu del lloguer a Olot ja se situa en els 380 euros al mes de mitjana. És el preu més alt des del 2012, quan els preus del lloguer van baixar dels 420 als 350 euros de mitjana, un sostre que no s’havia superat en els últims cinc anys. Tot i així, el preu del lloguer a Olot se segueix mantenint per sota del de Girona i Figueres, concretament, 150 euros per sota del preu a la capital de la demarcació, i poc més de 50 euros respecte de la capital de l’Alt Empordà. En tots tres casos, els preus són superiors als del mateix període del 2016.