La Diada de la Mare del CIT arriba a la seva 50ena edició aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, el CIT celebra la diada de la mare a la Plaça Clarà d’Olot. De fet, ja fa 50 anys que organitza aquest acte, el més antic del CIT. El Concurs Infantil i Juvenil de Dibuix també arriba a la seva 40ena edició. Sílvia Vilacoba serà l’encarregada de fer el parlament de l’acte d’homenatge a les mares.

El primer diumenge del mes de maig és el dia de la mare. I el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot organitza des de fa ja 50 anys la Diada de la Mare a la Plaça Clarà. Es tracta de l’acte més antic del CIT i el seu símbol, és l’escultura ‘La Maternitat’ de Josep Clarà. Però no és l’únic aniversari que celebra el CIT. Aquest any, el Concurs Infantil i Juvenil de Dibuix arriba a la seva 40a edició dissabte. Els actes més importants, però, seran diumenge amb la missa i ofrena floral a l’església del Tura i la ballada de sardanes a la Plaça Clarà. Joan Manuel Robles presentarà l’acte d’homenatge a les mares i l’escriptora i llicenciada en Dret, Sílvia Vilacoba, farà el parlament.   

Com a novetat, el CIT homenatjarà a les mares amb una flor. A més, s’inaugurarà una placa commemorativa al costat de l’escultura de Clarà. Al migdia, representants del CIT visitaran l’última dona a donar llum a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i a la tarda, hi haurà el lliurament de premis del Concurs de Dibuix al Centre Excursionista Olot.

Notícies relacionades:
– L’Espectacle Reial, el Playback del CIT inaugura el 28è Carnaval d’Olot amb 18 paròdies d’artistes mítics
– La Santjoaneca, en carrossa, i els Emmaskarats, en comparsa, guanyadors de la rua de Carnaval d’Olot